Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Мерси за отговорите ! Ами аз сега ще изкарвам книжка и ми трябва като първа кола някаква по-малка (иначе имам една дедра за каране).Бях се насочил към нея , заради не-толкова големия данък , но за съжаление над 100лв.А за ЖТД... с тая нафта 2,65....

Comment

• Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
      Дали става или не става всеки си преценя сам за себе си,така че мнения от рода че не ставал за нищо за мен лично са вятър на езика.Поддръжката е като на всеки друг ТС,изключваме 2.0 16V.Като за първоначално обслужване приготви към 500-600лв.Разхода зависи от карането,при нормално каране и читав автомобил,разхода моя е около 9,5-10 газ лятно време зимата малко повече.От този модел комфорт и возия не очакваи.От към двигател мисля че е добър стига да се кара със качествени масла и навременно обслужване.Много е важно този преди теб които е карал колата как я е поддържал.Относно двигателя моя гони 300 хиляди и да чукна на дърво за сега се държи.Колата става за градско каране но не и за нещо друго.
      Тук да те поправя само че 2,0ТС има една ролка и един ремък повече и спокойно може да се кара без тях и да допълня че 1,4ТС е с най скъпия възможен дебитомер от всички ТС ки, независимо стария или новия мотор. Новите 1,4 с металния картер пък са скъпи от към скоростни кутии карета и т.н. за мен абсолютно неоправдано.
      Last edited by thecleaner; d.m.y г., 19:00.
      Fiat Punto 1.4GT 1996
      Hyundai Tucson 2.0 2007
      Renault Clio 1.5 2019

Comment

• А 1.3 боксера ? Как е ?

Comment

• Доста слабичък е, но за начинаещ шофьор за возене става. Разходите ще са малко, колата е под 100 коня.
          AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
          Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
          sigpic

Comment

• Колега, щом си се насочил към малкия мотор -взимай 1.4 фейс-лифтова(поне на мен повече ми допада) - има ги 2000-ната година за по 1500-2000лева. И все пак си отдели парички за цялостно обслужване - масло, филтри, ремъци, накладки.... Не вярвай сляпо на фразата "качваш се и караш" или "колата е перфектна, няма да пипнеш нищо по нея".

П.П. Относно данъка, нисля че 1,4 е 101к.с. и там данъка би трябвало да е около 150-200лева. Ако греша, нека ме поправят колегите с 1.4 мотор.
            sigpic
            Alfa Romeo 145 1.9 uniJet Turbo Diesel SOLD!

Comment

• Първоначално публикувано от brazen Покажи съобщение
              Колега, щом си се насочил към малкия мотор -взимай 1.4 фейс-лифтова(поне на мен повече ми допада) - има ги 2000-ната година за по 1500-2000лева. И все пак си отдели парички за цялостно обслужване - масло, филтри, ремъци, накладки.... Не вярвай сляпо на фразата "качваш се и караш" или "колата е перфектна, няма да пипнеш нищо по нея".

П.П. Относно данъка, нисля че 1,4 е 101к.с. и там данъка би трябвало да е около 150-200лева. Ако греша, нека ме поправят колегите с 1.4 мотор.
              103 коня е. а данъка го определя всяка община. единствените алфи 145/146 с нисък данък - демек под 100 коня са 1,4боксер и 1,9тд , които са 90 коня.
              точка

Comment

• Като искаш малка кола с евтина поддръжка, ниски данъци и т.н. за начало по-добро от едно Punto 1.2 16V Sporting аз не мога да се сетя!
                Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
                Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
                BMW 328i

Comment

• Първоначално публикувано от Abar7h Покажи съобщение
                  Като искаш малка кола с евтина поддръжка, ниски данъци и т.н. за начало по-добро от едно Punto 1.2 16V Sporting аз не мога да се сетя!
                  Шшшт! Човека иска Алфа
                  sigpic
                  Alfa Romeo 145 1.9 uniJet Turbo Diesel SOLD!

Comment

• Първоначално публикувано от brazen Покажи съобщение
                    Шшшт! Човека иска Алфа
                    То освен емблемите и надписите навсякъде друго алфенско дали има? Въпроса е да вземе нещо Made in Italy, а не някоя VAGина!
                    Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
                    Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
                    BMW 328i

Comment

• Някой сменявал ли е скоро воден радиатор? Впечетления от китайската марка BNR?
                      Каква е последователността при подмяната?

Поздрави

Comment

• Първоначално публикувано от DMS Покажи съобщение
                        Някой сменявал ли е скоро воден радиатор? Впечетления от китайската марка BNR?
                        Каква е последователността при подмяната?

Поздрави
                        Стават.Но колко ще изкара не се знае(1,2,3г).На доста модели коли се слагат.
                        Alfa Romeo 147 05" 1,9 JTDm Distinctive
                        ех.. Малкото КуВе
                        sigpic

Comment

• Собствениците на 146 са превъртели тотално. Или си е пуснал канистъра в купето или са му дали кофти матриал http://www.youtube.com/watch?v=0m-I0...lcp&playnext=1
                          Fiat Punto 1.4GT 1996
                          Hyundai Tucson 2.0 2007
                          Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                            Собствениците на 146 са превъртели тотално. Или си е пуснал канистъра в купето или са му дали кофти матриал http://www.youtube.com/watch?v=0m-I0...lcp&playnext=1
                            НЕ НЕ НЕ....................
                            Ти ми направи вечерта много.........
                            ех.. Малкото КуВе
                            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                              Собствениците на 146 са превъртели тотално. Или си е пуснал канистъра в купето или са му дали кофти матриал http://www.youtube.com/watch?v=0m-I0...lcp&playnext=1
                              Това ми мяза страшно много на Abar7h
                              Last edited by D-I-V-A-K-A; d.m.y г., 03:50.
                              Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

• Първоначално публикувано от D-I-V-A-K-A Покажи съобщение
                                Това ми мяза страшно много на Abar7h
                                Дааам баш ИНЖ. Abar7h
                                ех.. Малкото КуВе
                                sigpic

Comment

Working...
                                X